Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Τα πλεονεκτήματα των συνθετικών λιπαντικών στην βιομηχανική λίπανση.

Τα Mobil SHC σε σύγκριση με τα ορυκτέλαια

Mobil SHC 2016Τα λιπαντικά Mobil SHC προσφέρουν πλεονεκτήματα τα οποία απλά, δεν μπορούν να καλύψουν τα ορυκτέλαια. Κάτω από δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας, όπως υψηλές θερμοκρασίες, φορτία και πιέσεις, συχνές διακοπές και εκκινήσεις, μεγάλα θερμοκρασιακά εύρη, τα Mobil SHC παίζουν ακόμα πιό σημαντικό ρόλο στο να διασφαλίσουν αξιόπιστη λειτουργία, σε μειωτήρες, συμπιεστές, ρουλεμάν ή αεροσυμπιεστές.

Για παράδειγμα, το ανώτερο όριο λειτουργίας των Mobil SHC είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες λειτουργίας, ακόμα και των υψηλότερης ποιότητας ορυκτελαίων. Επίσης, λόγω της εξαιρετικής θερμικής σταθερότητας και της αντοχής στην οξείδωση, οι σχηματισμοί επικαθίσεων μειώνονται στο ελάχιστο, ενώ μεγαλώνουν τα διαστήματα αλλαγής των λιπαντικών.

Τα Mobil SHC, είναι επίσης χρήσιμα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος στις οποίες συνήθως τα απλά ορυκτέλαια τείνουν να γίνονται παχύρευστα. Ο υψηλός δείκτης ιξώδους, δίνει στα Mobil SHC την ικανότητα να ρέουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, σχηματίζοντας παχύτερο φιλμ λιπαντικού και παίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία των μηχανικών μερών του εξοπλισμού.

Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά των Mobil SHC, οδηγούν σε ένα επίσης δυνητικό πλεονέκτημα: την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα συνθετικά λιπαντικά, σχηματίζουν παχύτερο φιλμ στις θερμοκρασίες λειτουργίας σε σύγκριση με τα ορυκτέλαια, μειώνοντας την επαφή μετάλλου-μετάλλου και τη σχετιζόμενη με αυτή απώλεια ενέργειας. Επίσης, ενέργεια μπορεί να χαθεί λόγω της τυρβώδους ροής κατά την κίνηση των μηχανικών μερών μέσα στο λιπαντικό: κατά την εκκίνηση του εξοπλισμού, τα συνθετικά λιπαντικά έχουν χαμηλότερο ιξώδες σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ορυκτέλαια του ίδιου βαθμού ιξώδους κατά ISO, με αποτέλεσμα τη μικρότερη απώλεια ενέργειας. Τέλος, εφόσον τα Mobil SHC έχουν χαμηλότερο συντελεστή τριβής ολίσθησης, συμπεριφέρονται καλύτερα σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

Τα λιπαντικά Mobil SHC βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του εξοπλισμού, στην αύξηση της διαθεσιμότητάς του και δυνητικά, στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Χρησιμοποιούμε cookies που είναι απαραίτητα για την αποθήκευση των επιλογών σας κατά τη διάρκεια μίας σύνδεσης και για την στατιστική ανάλυση με σκοπό να βελτιώνουμε τον ιστότοπο και την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδέχομαι" εφόσον έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμείτε την εγκατάσταση των cookies.