Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Συνθετικά λιπαντικά Mobil

Τι είναι το συνθετικό λιπαντικό / λάδι;

Ένα συνθετικό λιπαντικό περιέχει περισσότερο επεξεργασμένα/διυλισμένα βασικά λιπαντικά από εκείνα που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά ορυκτέλαια, προσφέροντας άριστη προστασία και απόδοση. Τα συνθετικά λιπαντικά κινητήρων προσφέρουν μία πληθώρα από πλεονεκτήματα, που βοηθούν τους κινητήρες να διατηρούν τη βέλτιστη απόδοση για πολλά χρόνια. Για να καταλάβουμε καλύτερα τα συνθετικά λιπαντικά, ας δούμε την προέλευση των λαδιών κινητήρων. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λιπαντικών διαθέσιμοι:

  • Τα συμβατικά ορυκτέλαια, που είναι και τα παραδοσιακά λιπαντικά
  • Τα συνθετικά λιπαντικά των οποίων η δημοτικότητα είναι διαρκώς αυξανόμενη

Και οι δύο τύποι λιπαντικών παράγονται από το αργό πετρέλαιο. Η διαφορά είναι ότι οι συνθετικά λάδια κατασκευάζονται από πιο προηγμένες διεργασίες διύλισης και είναι υψηλότερης καθαρότητας και ποιότητας από τα συμβατικά ορυκτέλαια. Οι διεργασίες αυτές όχι μόνο αφαιρούν περισσότερες προσμίξεις, αλλά και επιτρέπουν τη δημιουργία μεμονωμένων μορίων λιπαντικού που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων. Αυτά τα «προσαρμοσμένα» μόρια, προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας και απόδοσης.

Τι είναι τόσο καλό στα συνθετικά λιπαντικά;

Η απόδοση των συνθετικών λιπαντικών κινητήρων είναι τυπικά πιο υψηλή, ειδικά από την άποψη της αντλησιμότητας σε χαμηλές θερμοκρασίες, της σταθερότητας σε υψηλές θερμοκρασίες και της προστασίας έναντι των επικαθίσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της μειωμένης φθοράς του κινητήρα, της εξοικονόμησης καυσίμου και της μεγάλης διάρκειας ζωής του κινητήρα.

Τα συνθετικά λιπαντικά έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να αντιμετωπίσουν τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν μέσα σύγχρονους κινητήρες. Ρέουν πολύ καλύτερα από τα παραδοσιακά ορυκτέλαια. Το μεγαλύτερο όφελος είναι η πολύ αυξημένη προστασία του κινητήρα. Όταν ένας κινητήρας εκκινεί, ένα ορυκτέλαιο χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να κυκλοφορήσει, επιτρέποντας την τριβή μεταξύ μερών/τμημάτων που έχουν «στεγνώσει» από λιπαντικό και συνεπώς την πρόκληση φθοράς. Σε αντίθεση, ένα συνθετικό λιπαντικό κυκλοφορεί αμέσως, προστατεύοντας κάθε κινούμενο μέρος του κινητήρα.

Τα συνθετικά λιπαντικά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του κινητήρα σε ένα τυπικό φορτηγό, τα ορυκτέλαια είναι πιο χοντρά και κινούνται πιο αργά, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί με περισσότερες τριβές και λιγότερο αποδοτικά. Τα συνθετικά όμως, ξεκινούν να δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα και έτσι ο κινητήρας φτάνει στο αποκορύφωμά της λειτουργικής του απόδοσης πολύ νωρίτερα. Ένα άλλο πλεονέκτημα των συνθετικών είναι ότι είναι καθαρότερα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του κινητήρα, σε σύγκριση με τα συμβατικά ορυκτέλαια.

Χρησιμοποιούμε cookies που είναι απαραίτητα για την αποθήκευση των επιλογών σας κατά τη διάρκεια μίας σύνδεσης και για την στατιστική ανάλυση με σκοπό να βελτιώνουμε τον ιστότοπο και την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδέχομαι" εφόσον έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμείτε την εγκατάσταση των cookies.