Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
  • Αρχική
  • Mobil 1™ - αποδεδειγμένη απόδοση για στροβιλοσυμπιεστές

Mobil 1™ - αποδεδειγμένη απόδοση για στροβιλοσυμπιεστές

Οι Υπερσυμπιεστές δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο στα σπορ αυτοκίνητα. Μέχρι το 2021, οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες θα αντιπροσωπεύουν το 38 τοις εκατό όλων των νέων οχημάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την IHS Automotive. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο αυτοκίνητό σας - είτε πρόκειται για ένα sedan ή ένα ελαφρύ φορτηγό - θα μπορούσε να έχει ένα υπερσυμπιεστή κάτω από το καπό.

 

Υποκυβισμός (Downsize) και Υπερπλήρωση: Μια επανάσταση στο σχεδιασμό του κινητήρα

Οι κανονισμοί εξοικονόμησης καυσίμου και των αερίων του θερμοκηπίου έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι κινητήρες κατασκευάζονται. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ έχει ορίσει τα 54,5 μίλια ανά γαλόνι (mpg), ως το αποδεκτό πρότυπο κατανάλωσης για τα νέα οχήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών μέχρι το 2025. Λόγω της έμφασης που δίνεται για αύξηση της καλυπτόμενης απόστασης, μικρότεροι τετρακύλινδροι κινητήρες με πολύπλοκα συστήματα - υβριδικά, start-stop και turbo – αντικαθιστούν πλέον τους μεγαλύτερου όγκου έξι ή οκτώ κυλίνδρων κινητήρες.

Οι Υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες έχουν αναδειχθεί ως η απάντηση στις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας για μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμων, χωρίς να θυσιάζεται η ισχύς. Έτσι μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες ιδιότητες του Mobil 1 ™ του προηγμένου πλήρως συνθετικού λιπαντικού κινητήρα, επειδή απαιτούν μεγαλύτερη απόδοση και προστασία. Το Mobil 1 παρέχει εξαιρετική προστασία στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Benefits of Turbochargers

Σχεδιασμένο για τις ακραίες συνθήκες υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων

Το λιπαντικό Mobil 1 παρέχει καλύτερη απόδοση και προστασία στις απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων.  Παρόλο που οι στροβιλοσυμπιεστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, ταυτόχρονα έχουν και πολλές προκλήσεις - Υψηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερες στροφές και μεγαλύτερη συμπίεση. Τα υψηλής θερμοκρασίας καυσαέρια εισέρχονται στον στροβιλοσυμπιεστή, γυρνώντας την πτερωτή και προκαλώντας την περιστροφή του άξονα του στροβίλου, εκθέτοντας παράλληλα όλο τον στρόβιλο σε έντονες θερμοκρασίες που δεν απαντώνται σε άλλα μέρη τα κινητήρα.

Ενώ οι στροφαλοφόροι των μέσων κινητήρων λειτουργούν κατά μέσο όρο περίπου στις 3.000 rpm σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, ο άξονας του στροβιλοσυμπιεστή μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 200.000 rpm. Το λιπαντικό σε ένα στροβιλοσυμπιεστή μπορεί να υπερβαίνει σε θερμοκρασία τους 200 βαθμούς Κελσίου, το οποίο είναι περίπου διπλάσιο από το μέσο όριο της θερμοκρασίας κινητήρων χωρίς turbo. Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν μια αποδόμηση της σύνθεσης του λιπαντικού, με αποτέλεσμα την δημιουργία κατακαθίσεων στον κινητήρα και μειωμένη απόδοση. Αλλά το Mobil 1 είναι σχεδιασμένο να αντιστέκεται σε τέτοιες καταπονήσεις αφού από σχεδιασμού του παρέχει εξαιρετική θερμική και οξειδωτική σταθερότητα. Όταν χρησιμοποιείται σε στροβιλοσυμπιεστές, το Mobil 1 προσφέρει εξαιρετική:

  • Προστασία των ωστικών εδράνων
  • Περιορισμός Λάκας (Varnish ) και επικαθήσεων σε έδρανα και άξονες
  • Έλεγχο των επικαθίσεων στο συμπιεστή, στα ελαστομερή και στο κέλυφος του συμπιεστή.

Ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει τα πρόσθετα φορτία που απαντούνται σε τέτοιες εφαρμογές. Τα λιπαντικά Mobil 1 προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και προστασία σε ακραίες θερμοκρασίες – από -40 βαθμούς Κελσίου και έως 260 βαθμούς Κελσίου.

High temperature protection

Η βιομηχανία λιπαντικών κινητήρων χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δοκιμασία, ιδιοκτησίας της Honda, η οποία με την παροχή υψηλών θερμοκρασιών μετρά τις αντιστάσεις του λιπαντικού στην κατάθεση σχηματισμών σε υπερσυμπιεστές. Σε δοκιμές με στροβιλοσυμπιεστές, το Mobil 1 ™ 5W-30 έδειξε ανώτερη προστασία σε σύγκριση το αμέσως επόμενο ανταγωνιστικό πλήρως συνθετικό λιπαντικό καθώς και με το δικό μας συμβατικό λιπαντικό (στο οποίο πληρούνται οι απαιτήσεις GF-5 / API SN της βιομηχανίας).

Ο ηγέτης του κλάδου με αποδεδειγμένη απόδοση σε turbo

Τα λιπαντικά Mobil 1 θέτουν τα όρια στην απόδοση και προστασία των υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων. Εδώ και χρόνια, η ExxonMobil χρησιμοποιεί το δικό της Thin Film Oxidation Test, το οποίο προσομοιώνει το σκληρό περιβάλλον λειτουργίας ενός στροβιλοσυμπιεστή. Η οξειδωτική σταθερότητα, η διάρκεια ζωής και ο έλεγχος του ιξώδους είναι ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηριστικά για τα λεπτόρρευστα λιπαντικά σε στροβιλοσυμπιεστές μιας και οι σύγχρονοι μικρού κυβισμού υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες παράγουν περισσότερη ισχύ και θερμότητα  παρά ποτέ.

Thin film oxidation protection

Το Mobil ™ Thin Film Oxidation Test περιλαμβάνει την προθέρμανση της μεταλλικής επιφάνειας και του λιπαντικού σε υψηλές θερμοκρασίες, και στη συνέχεια τον συνεχή ψεκασμό του λιπαντικού πάνω στην μεταλλική επιφάνεια. Αυτή η δοκιμή μετρά την ικανότητα του λιπαντικού να ελέγχει τον σχηματισμό λάκας μέσα στο υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλον του υπερσυμπιεστή. Τα λιπαντικά με φτωχή θερμική σταθερότητα θα αποσυντεθούν, αφήνοντας υπολείμματα επί του μετάλλου. Η συσσώρευση υπολειμμάτων μπορούν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του στροβίλου, «μπλοκάροντας» τους αυλούς ροής του λιπαντικού με τελικό αποτέλεσμα την βλάβη του στροβίλου.

Περισσότερα από 70 κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων επιδόσεων, πολλά από τα οποία διαθέτουν τούρμπο, βγαίνουν από το εργοστάσιο με πρώτο λιπαντικό πλήρωσης το Mobil 1. Από τη Mercedes-AMG και την Porsche, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπιστεύονται το Mobil 1 ™ και το συστήνουν ως το ενδεδειγμένο λιπαντικό για την προστασία των σύγχρονων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων τους.

Οι πρόσφατες αλλαγές στους αγώνες Formula 1® έχουν επίσης αποδείξει τις ανώτερες ικανότητες του Mobil 1. Από το 2014, οι ομάδες μετέβησαν από 2,4 λίτρων V-8 κινητήρες σε υβριδικούς turbo κινητήρες 1,6 λίτρων V-6 με συστήματα ανάκτησης ενέργειας και περιορισμούς ροής καυσίμου. Η ομάδα της McLaren-Honda εξαρτάται από το Mobil 1 ™ για να διατηρήσει τους κινητήρες τούρμπο της σε άριστη κατάσταση αγωνιστικά - μια απόδειξη για την μακροβιότερη τεχνολογική συνεργασία των αγώνων Grand Prix. Έτσι, αν το όχημα σας διαθέτει στροβιλοσυμπιεστή, η τεχνολογία Mobil 1 μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του. ‡

*Results based on Honda Hot Tube testing.
†For Mobil 1™ ILSAC GF-5 products.
‡Mobil 1™ 5W-30 motor oil was evaluated against other commercially available ILSAC GF-5 motor oils in both field and engine testing designed to test motor oil performance in modern turbocharged engines.

Χρησιμοποιούμε cookies που είναι απαραίτητα για την αποθήκευση των επιλογών σας κατά τη διάρκεια μίας σύνδεσης και για την στατιστική ανάλυση με σκοπό να βελτιώνουμε τον ιστότοπο και την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδέχομαι" εφόσον έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμείτε την εγκατάσταση των cookies.