Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mobil 1™ - αποδεδειγμένη απόδοση για υβριδικά οχήματα

Οι Υπερσυμπιεστές δεν χρησιμοποιούνται πλέον αποκλειστικά για τα σπορ αυτοκίνητα. Μέχρι το 2021, οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 38 τοις εκατό όλων των νέων οχημάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την IHS Automotive. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο αυτοκίνητό σας - είτε πρόκειται για ένα sedan ή ένα ελαφρύ φορτηγό - θα μπορούσε να έχει φοράει ένα κινητήρα με υπερσυμπιεστή.

Προηγμένη τεχνολογία λιπαντικών για όλα τα υβριδικά οχήματα

Οι μηχανικοί της ExxonMobil εκτελούν τακτικά εκτεταμένες δοκιμές για την υποστήριξη των υβριδικών οχημάτων. Μια εξαντλητική, χωρίς διακοπή δοκιμή 50.000 μιλίων με υβριδικούς κινητήρες, κάτι που προσομοιώνει τις συνθήκες πόλης και την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, έδειξε ότι το Mobil 1 ™ 0W-20 και το Mobil 1 ™ 5W-30 έχουν εξαιρετική απόδοση ανεξάρτητα από το είδος υβριδικού κινητήρα. Η εκ των υστέρων ανάλυση του κινητήρα αποκάλυψε ότι το λιπαντικό Mobil 1 παρέχει άριστη προστασία έναντι των καταθέσεων, ιλύος και τη φθορά.

Κάθε υβριδική διάταξη μετάδοσης της κίνησης, που οι μηχανικοί της ExxonMobil δοκιμάζουν – σε σειρά, παράλληλα ή και με τις δύο διατάξεις- μπορεί να επωφεληθεί από τη συνολική λίπανση και προστασία που παρέχει το Mobil 1. Το προηγμένο και πλήρως συνθετικό λιπαντικό κινητήρων Mobil 1 ™ προσφέρει εξαιρετική απόδοση και προστασία για όλους τους υβριδικούς κινητήρες.

Αποτελεσματική λειτουργία και σχεδιασμός: Πώς λειτουργούν οι υβριδικοί κινητήρες

Τα υβριδικά οχήματα χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν περισσότερες από μία πηγές ενέργειας για την κίνησή τους. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι η συνηθέστερη πρόσθετη πηγή ενέργειας στα υβριδικά οχήματα. Με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ο υβριδικός σχεδιασμός βασίζεται λιγότερο στα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα, η διανυόμενη απόσταση σε σχέση με την κατανάλωση (μίλια ανά γαλόνι) αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι εκπομπές ρύπων. Τα σύγχρονα υβριδικά οχήματα χρησιμοποιούν τρία βασικά στοιχεία: μια μηχανή εσωτερικής καύσης, ένα ηλεκτρικό κινητήρα και μια συστοιχία μπαταριών.

Five efficiencies of hybrid technology

Five efficiencies of hybrid technology

Η υβριδική τεχνολογία εκμεταλλεύεται τις καθημερινές οδηγικές καταστάσεις για την αύξηση της αποδοτικότητας. Σε χαμηλότερες ταχύτητες οδήγησης, ένα υβριδικό όχημα μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά στηριζόμενο στην μπαταρία και τον ηλεκτρικό κινητήρα. Ταυτόχρονα το όχημα διαθέτει στο σύστημα πέδησης του, τεχνολογίες που μπορούν να επαναφορτίσουν την μπαταρία εκμεταλλευόμενο την ενέργεια που εκλύεται όταν το όχημα φρενάρει. Επίσης, το σύστημα start-stop, σβήνει τον κινητήρα όταν το όχημα βρίσκεται σταματημένο, κάτι που εξοικονομεί ενέργεια εάν όταν ο κινητήρας βρισκόταν στο ρελαντί.

Τύποι κινητήρων : Τρεις υβριδικοί κινητήρες

Οι κινητήρες ως γνωστόν χρησιμεύουν για τη παροχή ισχύος στους τροχούς του αυτοκινήτου. Οι συμβατικοί κινητήρες περιλαμβάνουν το μοτέρ, το σύστημα μετάδοσης, τον άξονα κίνησης, την ανάρτηση και τους τροχούς. Τα υβριδικά οχήματα όχι μόνο έχουν επιπλέον εξαρτήματα στο κινητήρα, αλλά οι μηχανικοί έχουν επίσης μεγιστοποιήσει τα οφέλη του υβριδικού σχεδιασμού χρησιμοποιώντας διαφορετικές διαμορφώσεις του  συστήματος μετάδοσης της κίνησης – σε σειρά, παράλληλα και με τα δύο μαζί.

Σε Σειρά - Ο ηλεκτρικός κινητήρας παράγει ισχύ στους κινητήριους τροχούς, από μια συστοιχία μπαταριών ή μια γεννήτρια που λειτουργεί από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα - Το ηλεκτρικό μοτέρ και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δουλεύουν παράλληλα για να παράγουν ισχύ στους τροχούς.

Σε Σειρά και παράλληλα - Ο ηλεκτρικός κινητήρας ή ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορούν ανεξάρτητα να παράγουν ισχύ στους τροχούς.

Hybrid powertrain configurations

Hybrid powertrain configurations

Στα οχήματα με ηλεκτρικό κινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης, η διάταξη σε Σειρά και Παράλληλα παρέχει την πιο αποδοτική λειτουργία από τις τρεις διατάξεις των υβριδικών κινητήρων. Σε χαμηλές ταχύτητες μπορεί να παράγει ισχύ κάνοντας χρήση της σε Σειρά διάταξης, αλλά σε υψηλότερες ταχύτητες κάνει χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο ευέλικτος σχεδιασμό αυτής της διάταξης χρησιμοποιεί λιγότερο καύσιμο και παρέχει τη βέλτιστη απόδοση.

Χρησιμοποιούμε cookies που είναι απαραίτητα για την αποθήκευση των επιλογών σας κατά τη διάρκεια μίας σύνδεσης και για την στατιστική ανάλυση με σκοπό να βελτιώνουμε τον ιστότοπο και την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδέχομαι" εφόσον έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου και επιθυμείτε την εγκατάσταση των cookies.